Plattform fotografi
PLATTFORM FOTOGRAFI SYFTAR TILL ATT GÖRA EN GENOMLYSNING AV DET SVENSKA FOTOGRAFISKA FÄLTET
Plattform fotografi
Previous Slide 1/3 Next
Theresia
Viska
Utbildning 
Kulturama ett år, Nordens Fotoskola tre år, Konstfack Ljus- och Färgorientering kurs, Konstfack Fotografins och Videokonstenshistoria kurs.
Yrkesinriktning 
Bildkonstnär
Reportagefotograf
Hur använder du dig av det fotografiska mediet? 
Som ett jätteroligt arbetsverktyg. Jag har fått jordens roligaste vardag sen jag började frilansa som fotograf. Och sen så använder jag kameran som terapimedel när jag fotograferar mina privata projekt. Jag lär känna mig själv tack vare fotograferandet.
På vilket sätt har den tekniska utvecklingen inom mediet påverkat dig och ditt sätt att arbeta? 
Jag är utbildad med film och mörkrum men har alltid frilansat digitalt. Det är ett otroligt smidigt sätt att arbeta på. Med digitalkamera och laptop så känns det som jag kan jobba hur som helst och var som helst!
Hur tror du det fotografiska mediet kommer att utvecklas? Hur ser du på din framtid som fotograf? 
Jag hoppas verkligen att den digitala tekniken utvecklas så att färg- och ljusomfånget kommer ikapp filmens kvalité. I framtiden ser jag mig själv jobba på samma sätt som idag, fast mer och större. Frilansa och göra egna projekt om vart annat. Jag har svårt att se att jag skulle ha samma arbetslivssituation som mina akademiska vänner med tvärsäker semester och pension. Men med tanke på hur mycket medvind jag har haft hittills så tror jag nog att det ska bli rätt så uthärdligt ändå!
Arkiverar du bilder? Gör du något annat för att dina fotografier ska bevaras till eftervärlden? 
Av mina projekt så gör jag printar och minst dubbla digitala back uper. Mina frilansuppdrag lagrar jag på en back up.
Vad är fotografi för dig? 
Den typ av fotografi som jag uppskattar mest är när kameran har använts till sitt yttersta. Det ska finnas en god anledning till att bilden finns och den ska ha ett estetiskt tilltandade uttryck.