Plattform fotografi
PLATTFORM FOTOGRAFI SYFTAR TILL ATT GÖRA EN GENOMLYSNING AV DET SVENSKA FOTOGRAFISKA FÄLTET
Plattform fotografi
Previous Slide 1/3 Next
Lina
Löfström
Utbildning 
Ba(Hons) Photography ’Edinburgh Napier University’ i skotland.
Yrkesinriktning 
Bildkonstnär
Institutionsfotograf
Hur använder du dig av det fotografiska mediet? 
I mitt konstnärliga skapande använder jag det till att utforska vår historia men också vår framtid. Fotografi passar mig utmärkt eftersom mediet har sådan stark relation till tid och rum.
På vilket sätt har den tekniska utvecklingen inom mediet påverkat dig och ditt sätt att arbeta? 
Inte särskilt mycket, jag använder mig både utav analoga och digitala tekniker. Däremot är jag en romantiker när det kommer till den analoga fotografin och visst gör det extremt ont när man ser hur den försvinner mer och mer, får jag valet blir det alltid analogt.
Hur tror du det fotografiska mediet kommer att utvecklas? Hur ser du på din framtid som fotograf? 
Yrket fotograf kommer nog alltid att finnas, däremot tror jag att efterfrågan på riktigt duktiga fotografer kommer att minska. På grund utav den tekniska utvecklingen finns det en ”knapp-tryckar” idé om fotografi och det känns som att den tekniska kvalitén och faktisk kunskap om mediet minskar.
Arkiverar du bilder? Gör du något annat för att dina fotografier ska bevaras till eftervärlden? 
Jag arkiverar mina negativ och kontaktkartor i pärmar. Mina digitala filer är jag sämre på det svämmar över av kopior och externa hårdiskar som jag inte har någon koll på vad de innehåller. Jag försöker jobba på samma sätt som jag gör analogt, jag gör kontaktkartor och bränner CD skivor som jag arkiverar men man hinner aldrig riktigt med. Jag har däremot en fysisk portfolio där jag förvarar prints.
Vad är fotografi för dig? 
Kameran i sig är en fantastisk apparat, processen är magisk och resultatet är upplysande.